Category: Yleinen

SM-Karaoke on kaikille avoin laulukilpailu ja laulajien festivaali!

Tänä vuonna SM-Karaoke uudistui laadukkaaksi kykyjenetsintäkilpailuksi: kilpailun voittaneet Tea Repo ja Petri Mäkinen saivat palkinnoksi artistivalmennusta ja studiosession, jonka pohjalta Tean Karminikuu-single on jo julkaistu. Petrin kappale on työn alla ja ilmestyy myöhemmin.

Vuoden 2019 SM-Karaoken alkukarsinnat ovat jo käynnistyneet baareissa ympäri Suomen, ja viime kerran tapaan osallistua voi myös videoilmoittautumisella. Alkukarsintoja käydään helmikuulle saakka, sen jälkeen ovat vuorossa eri kaupunkien aluefinaalit, ja SM-Karaoke 2019 päätapahtuma järjestetään Tahkolla 5.-6.4.2019.

Tällä kertaa huhtikuinen finaalitapahtuma monipuolistuu laulajien ja lauluharrastajien festivaaliksi ja luokkaretkeksi: Tahkolla järjestetään SM-finaalin lisäksi laulu- ja esiintymiskoulutusta, workshoppeja oman musiikin tekemisestä ja tuotannosta kiinnostuneille sekä tietysti koko viikonlopun laulubileet päiväkaraokeineen ja varjokisoineen.

Kisaviikonlopun tähtiesiintyjät ovat Irina ja Petra, ja pääkaupunkiseudulta tuleville tarjotaan Tahkolle yhdistelmäpaketti bussikyyteinen ja majoituksineen. Finaaliviikonlopun tapahtumista kerrotaan lisää talven aikana, ja koko ohjelma aikatauluineen julkaistaan maaliskuun alussa. Vinkki: kannattaa varautua lähtemään Tahkolle jo torstaina 4.4. jotta ehtii osallistua myös perjantain päiväohjelmaan. Itse SM-finaali alkaa perjantaina 5.4. klo 17.00.

Tänäkin vuonna kisan säännöt uudistuvat.

Viime vuonna poistettiin vaatimus kisakappaleiden kotimaisuudesta. 

Tämän vuoden isoin muutos on sukupuolikategorioiden poistaminen: vuonna 2019 kaikki kisaavat samassa sarjassa, josta valitaan vain yksi karaoken suomenmestari. Mestarin lisäksi Tahkon finaalissa tullaan palkitsemaan muitakin finalisteja erilaisin kriteerein. Haemme siis monipuolisia taitavia laulajia sekä yleisöä viihdyttäviä ja heittäytymiskykyisiä esiintyjiä. Kaikki genret sallittuja eli kisassa saa laulaa mitä vain iskelmästä punkkiin ja räpistä ooppera-aariaan!

Toinen muutos on amatöörivaatimuksen poistaminen. Aiemmin SM-Karaoken säännöissä vaadittiin kilpailijalta ns. amatööristatusta, eli hänen piti pystyä todistamaan etteivät hänen pääasialliset tulonsa tule laulamisesta. Tämä sääntö on päätetty poistaa, sillä säännöstä huolimatta finaalin taso on ollut korkea ja säännön koettiin haittaavan ainoastaan bilebändien solisteja ja sellaisia laulajia, jotka ovat esimerkiksi onnistuneet levyttämään oman bändinsä kanssa mutta ilman suurempaa menestystä.

Mikäli joku maamme eturivin artisteista hakee SM-Karaokeen nyt kun siihen on mahdollisuus, olemme toki erittäin otettuja: SM-Karaoken tuomaristohan ei katso laulajan tunnettuutta vaan ainoastaan kisasuorituksia!

Tänä vuonna SM-Karaokeen saa siis osallistua kuka hyvänsä 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen tai yli kolme vuotta maassa asunut henkilö. SM-Karaoken säännöissä ei kielletä myöskään aiempien voittajien osallistumista, eli vanhatkin mestarit ovat tervetulleet mukaan!

Yhteistyökuppanimme Singa tarjoaa treenimahdollisuuden jokaiselle kisaan osallistuvalle laulajalle. Alkukarsinnoissa käyneet sekä videolla ilmoittautuneet saavat ilmaisen kuukauden Singa Premiumia!

Tervetuloa mukaan SM-Karaokeen!