Osallistuminen

SM-Karaoke -kilpailu käydään naisten ja miesten sarjoissa.

Osallistuminen tapahtuu ilmoittautumalla johonkin alkukarsintaan. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ennen karsintakilpailun alkua. Suosittelemme varmistamaan karsintakilpailun aikataulun suoraan karsintapaikasta. Karsintakiertueen löydät tästä linkistä.

Kilpailun säännöt ja arviointi

  • Osallistujan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.
  • Osallistujan tulee olla amatööri.
  • Osallistujan päätoimi on todistettavasti jokin muu kuin laulaja. Osallistuja ei ole levyttänyt aikaisemmin kolmannen osapuolen kustantamaa levyä, joka olisi myynnissä. Hänellä ei myöskään saa olla omaa voimassa olevaa levytyssopimusta. Hän ei saa olla ohjelmatoimiston keikkamyyntilistoilla artistina. Osallistujalla ei ole saanut olla viimeisimmän kalenterivuoden aikana enempää kuin 52 maksettua esiintymistä.
  • Osallistujan tulee olla Suomen kansalainen tai vähintään 5 vuotta Suomessa vakituisesti asunut henkilö.
  • Osallistuja ei saa olla esiintyessään päihtynyt.
  • Kilpailussa saa esittää ainoastaan suomenkielisiä kappaleita tai suomalaisten orkesterien tai artistien Suomessa tunnetuksi tekemiä muunkielisiä kappaleita. Finaalitapahtumassa on kuitenkin jokaisen esiintyjän esitettävä vähintään yksi suomenkielinen kappale.

Tuomarit arvioivat laulajia soveltaen alla olevia kriteerejä:

1. Lauluääni

  • lauluäänen laatu sekä hallinta, skaala, dynamiikka ja äänenväri

2. Tekniikka

  • nuotissa pysyminen, ajoitus, hengitys, taito ja lausuminen

3. Tulkinta

  • vokaalien ilmaisu, musikaalisuus, lyriikoiden tulkinta, yksilöllisyys ja kappalevalinnan sopivuus

4. Esiintyminen

  • lavakarisma, itseluottamus, liike, pukeutuminen, yleisön reaktiot

Mikä on SM-Karaoke?

SM-Karaoke  –kilpailu on virallinen jo vuonna 1995 tavaramerkillä rekisteröity laulukilpailu.

Kilpailussa haetaan Suomen parhaita karaokelaulajia naisten ja miesten sarjoissa. Kilpailussa lauletaan ainoastaan suomalaista tai suomenkielistä musiikkia.

SM -Karaoke  -kilpailu toimii ponnahduslautana amatöörilaulajille.
SM -Karaoke  -kilpailut tuotemerkin ja sen oikeudet omistaa KSF Entertainment Group Oy ja Goodprea Oy. Nämä kotimaiset musiikkituotantoyhtiöt haluavat tarjota suomalaisille laulajille unohtumattoman elämyksen suuren karaoketapahtuman merkeissä.

Historiaa

Ensimmäiset Karaoken SM-kilpailut pidettiin Tampereen Ohjelmanaisten toimesta vuonna 1991, jolloin voiton vei Nathalie Smous. Vuonna 1994 JR-Viihteen Jarmo Rahkonen otti ohjat ja pyöritti suosittua kilpailua kymmenisen vuotta.

Rahkonen muistelee kisakeikkoja mahtuneen yhteen vuoteen parisensataa ja niiden keränneen laulajia jopa neljästäkymmenestä ylöspäin kisapaikkaa kohden. Kymmenen vuotta keikkailtuaan Rahkonen päätti myydä SM-kisat eteenpäin Goodprea Oy:lle. SM-kisat jatkuivat satunnaisesti ja  pienemmässä mittakaavassa toisten kilpailujen yhteydessä.

Vuonna 2014 KSF Entertainment Group Ltd ja Goodprea Oy päättivät yhdistää resurssinsa ja yhteistyökumppaneiden kanssa palauttaa kilpailun entiseen loistoonsa ja tehdä SM-Karaoke:sta kaikkien aikojen  karaokekilpailun.

SM-Karaoke promokuva 6